Blog van Brechtje...

Lieve Ivanka en Marloes vroegen mij om een blog te schrijven voor de Stichting Creatief Herstel. Nou mogen jullie best weten dat ik geen schrijver ben; ik heb erge dyslexie en dat maakt de drempel voor mij toch een beetje hoger. Het thema van deze blog mogen jullie niet raden van mij ;-)

Marloes en Ivanka stelden mij de vraag: “Hoe sla jij je door de Corona crisis heen?” Mijn werk als Nanny, waar ik de meeste uren mee maak in de week, is tijdelijk gestopt. Ook Ge-Stipt lag plots ineens stil. De week ervoor hadden we onze hond Storm in laten slapen. Hij was bijna tien en heeft zijn hele leven bij ons gewoond. Het was ineens wel extra leeg en stil in huis. Geen workshops in de te leuke mooie winkels waar ik zo graag kom. Bij de lieve winkel eigenaressen met wie ik een toffe band heb opgebouwd. Ik ben een mensen mens, ik ben liever zo min mogelijk online. En het allerliefst zit ik niet achter de computer. Het is dus echt even schakelen voor mij… Ik maakte mij direct zorgen om lieve vrienden, en vooral om mijn neefje en vader. Die zijn niet gezond en lopen daardoor meer risico. Bedrijven waar ik mee samen werk …. hoe moet het nu verder met iedereen. Mijn ondernemershart deed echt pijn voor alle ondernemers die ik ken en waar ik mee samen werk. En natuurlijk Creatief Herstel, ook dat ligt stil, en hoe moet dat nu…..

Ik belde veel met ondernemers en stuurde bloemen. Ook heb ik meer contact met mijn content markteer Jorien, mijn vraagbaak en enorme steun, waar ik goed mee kan sparren. En aan mijn lieve ondernemers vriendin Gillian van Jillbeesz, die altijd in is om samen te sparren en te kijken wat moet je wel en niet doen. Ik ben een doener, dus stilzitten is voor mij absoluut geen optie. Op het moment dat ik besefte dat de workshops en mijn werkzaamheden stil zouden komen te liggen, nam ik twee dagen voor mezelf, even helemaal niets. Ik paste extra op mijn neefjes. Stippen lukte ineens helemaal niet meer omdat ik teveel in mijn hoofd zat. Ik maakte ons huis dwangmatig schoon van boven tot onder en zeemde alle ramen van binnen en buiten. Ruimde het magazijn op. En ging heerlijk aan de schilder, schilderen is als therapie voor mij. En gelukkig stonden er nog wel 15 schilderprojecten klaar waar ik aan kon beginnen. Manlief is minder blij want de schuur is nu ook ingenomen door mij. Hij werkt door; hij zit in de voedingsindustrie en hij moet gewoon door! Toppers zijn het!

Graag wilde ik helpen met geld inzamelen voor de Stichting. Het idee van een veiling kwam voorbij maar hoe dat vorm te geven, en wie moest ik vragen hoe dan… Iedereen die ik vroeg zei “ja ik doe mee!” Er kwamen veel hele toffe pakketten binnen voor de veilingen. En ik bracht vervroegd een DIY uit waarbij een gedeelte van de opbrengst naar de Stichting gaat. Week drie van de maatregelen is aangebroken. Er komt weer creatieve ruimte om aan Ge-Stipt te kunnen werken. Langzaamaan werken we weer aan nieuwe ideeën. Denken we heel voorzichtig aan een najaars-planning en kijken we naar beurzen en nieuwe collecties voor bijvoorbeeld de kerstdagen. De webshop loopt gelukkig door. En intussen zijn nog lang niet alle meubels zijn af; ik geef bestaande meubels een nieuw kleurtje zo houd ik mezelf van de straat.

Stippen lukt nu ook weer dus dat zit gelukkig goed. Ook gebeurde er iets vreselijks een goede vriend kreeg een hartaanval en is overleden. Zomaar weggerukt uit het leven. Zijn familie zei iets zo moois. Wat ik jullie mee wil geven. Probeer te genieten van het leven. Wees lief voor elkaar want elke dag kan je laatste dag zijn. Ik heb iets moois terug geleerd wat ik eigenlijk zelf vertel aan cursisten. Doe het stap voor stap en zie het niet als een eindproject. Sta op en begin de dag. We zien wel hoe het loopt. Dat lukt niet elke dag, hey, maar wiens leven is nou eigenlijk perfect? Het mijne niet. Bedankt dat je tot het einde hebt door gelezen. En ik wens jullie vooral heel veel gezondheid en liefde en vooral zelfliefde deze periode. Je bent niet alleen!

Heel veel liefs Brechtje

De komende tijd zullen er meerdere vrouwen hun verhaal delen op onze blog. Lees je mee?

Wil jij ook graag jou verhaal delen in tijden van corona? Wil jij graag vertellen hoe jij omgaat met deze uitdagende situatie? Laat het ons even weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

54 keer bekeken

logo-anbi-blauw-web-300x205.png