Hoe gaat het nu met Marloes.

En dan zitten we ineens thuis. Nadat de scholen moesten sluiten vanwege het coronavirus werd al snel duidelijk dat ook het atelier van onze stichting niet open kon blijven. En ja zonder school of kinderdagverblijf voor onze eigen kinderen was het al een stuk moeilijker.

De wereld stortte even, ook bij mij, mag je gerust weten. Zo hard werken aan onze missie en ineens bats boem zit je thuis, en alle vrouwen ook. De eerste week overleef je, zorgen dat alle vrouwen genoeg aandacht krijgen, elke dag checken of het goed gaat, skype sessies plannen en laat ik vooral de zorg voor onze dochter niet vergeten. Als snel voelde ik dat het ook bij mij niet goed zat. De omslag kwam hard binnen, maar de zorg voor anderen hield me op been. En zacht zijn! Vooral zacht voor mezelf zijn heeft mij geholpen. Niet teveel eisen en vooral mezelf niet vergelijken met al die ondernemers en mama’s die nieuwe plannen smeden, huizen van boven tot onder gingen soppen enzovoort.

Weet je wat ik deed? Elke dag even naar buiten en elke dag creatief bezig zijn. En voor de rest liet ik het lekker op zijn beloop.

Inmiddels voel ik me wel al wat beter dus krijg ik meer uit mijn handen, maar ik laat het nog steeds lekker op zijn beloop. Ik heb aan niemand wat bewijzen, maar heb wel mezelf om voor te zorgen.

Wat wel een beetje weg was, was mijn gevoel. Ik was aan het overleven en dat gevoel, ja dat kon ik er even niet bij gebruiken. Maar wat wij onze vrouwen ook leren, geldt natuurlijk ook voor ons: voel wat je nodig hebt! Niet nadenken over je gevoel of wat je denkt nodig te hebben, maar voelen!

Maar hoe kom je nou bij dat gevoel? Dat vinden veel vrouwen een moeilijk stuk, want onze gedachten nemen vaak de overhand. En dat is precies waar het aan schort. Ons advies is om te beginnen om een moment te pakken om niks te doen. Staar eens voor je uit of luister naar dat ene liedje wat je altijd raakt. Luister eens geleide meditatie of doe gewoon niks. Die gedachten zullen altijd naar boven komen maar op het moment dat je ze signaleert en er verder niks mee doet zullen ze weer naar de achtergrond gaan. Laat jij je even meeslepen door je gedachten? (Gebeurt mij ook vaak!) Zodra je je er bewust van word ga je terug naar je muziek of ademhaling en zul je merken dat ze weer naar de achtergrond gaan. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik net muziek

zitten luisteren met mijn ogen dicht en ik heb even heel hard gehuild. Oh man! Dat luchtte een partij op zeg. Die tranen zaten er al even maar vandaag mochten ze er eindelijk uit. En wat mijn gevoel me vertelde nadat ik eindelijk ging luisteren was het volgende:

De afgelopen jaren heb ik heel hard aan mezelf gewerkt, depressie overwonnen en gewerkt aan mijn zelfvertrouwen. En dat ging hartstikke goed. Het afgelopen half jaar was nogal stormachtig en ik begon te wankelen en viel terug in oud gedrag. En vooral in het niet vertrouwen op mezelf. En nu tijdens deze coronacrisis ben ik thuis met Me Myself and I. Nou dat is me een partij confronterend zeg! Ik ben totaal op mezelf aangewezen en laat ik nou zelf niet zo aardig tegen mezelf zijn geweest de afgelopen periode. Stel je eens voor dat je opgesloten zit met je grootste vijand? Pffff, moet je toch niet aan denken.

Weet je dat deze ontdekking enorm oplucht. Want ik heb mijn “medicijn” zelf in handen. Wat heb ik nodig volgens mijn gevoel? Mezelf zien! En zacht zijn! Goed voor mijzelf zorgen. Mediteren, dansen, lachen, mijn gevoelens uitspreken en vooral eens terugkijken naar alles wat ik al behaald heb. En elke dag even voelen wat ik nodig heb.

Ik deel altijd heel open en eerlijk (soms iets te ) hoe het met mij gaat. Sommige mensen vinden daar wat van, maar weet je? Dat is mijn kracht!

Mijn kracht is dat mijn openheid onze vrouwen helpt. Zij voelen zich hierdoor gesterkt omdat ik hetzelfde mee maak als zij. Zij voelen zich begrepen en niet alleen. En zij voelen daardoor dat zij ook kunnen wat ik kan.

Verwar mijn kwetsbaarheid niet met zwakte! Het is mijn allergrootste kracht!

De komende tijd zullen er meerdere vrouwen hun verhaal delen op onze blog. Lees je mee?

Wil jij ook graag jou verhaal delen in tijden van corona? Wil jij graag vertellen hoe jij omgaat met deze uitdagende situatie? Laat het ons even weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

130 keer bekeken

logo-anbi-blauw-web-300x205.png