Ivanka viert feest.

Echt reden voor een feestje is deze hele situatie natuurlijk helemaal niet. Toch staan er bij mij 2 feestjes op de planning deze week... Vandaag mag ik namelijk 31 kaarsjes uitblazen en morgen wordt onze dochter Fauve al weer 2 jaar.

De afgelopen weken waren verre van een feestje. Na een lange tijd thuis te hebben gezeten na mijn bevalling, voelde ik mij sinds een paar maanden echt weer fijn in het werkende ritme. Fauve deed het goed bij de kinderopvang, de vrouwen in de herstel groepen gingen goed en ik kreeg steeds meer ruimte om mij weer meer 'Ivanka' te voelen, in plaats van moeder of patient.

En toen gooide corona roet in het eten, en goed ook! Ons ritme was weg. Hubby thuis aan het werk, dochter 24/7 om me heen en in de eerste week thuis werd ik ook nog ziek. Al met al het perfecte recept om mijn mentale stabiliteit eens even lekker uit balans te brengen.

Wanneer ik mij lichamelijk niet goed voel, vind ik het mentaal ook direct een stuk zwaarder. Prikkels komen harder binnen en met een dochter die de hele dag door kletst hebben we aan prikkels geen gebrek zullen we maar zeggen. Alles bij elkaar maakt dat ik dan snel overprikkeld raak en minder goed in mijn vel ga zitten.

Toch is het mij gelukt om dit nare gevoel redelijk snel om te zetten naar een positieve mindset. Wanneer ik mij niet goed voel, ga ik goed voelen. Proberen de stilte op te zoeken in mijzelf. Prikkels zo veel mogelijk te verminderen en dichtbij mijn gevoel te blijven. Daar dichtbij jezelf, zitten namelijk alle antwoorden. Daar op die plek kan je voelen wat je nodig hebt. Vorige week was dat bij mij vooral ruimte. Ik had ruimte nodig om me aan te passen aan dit nieuwe ritme, aan deze situatie en had ruimte nodig om hier ''ok'' mee te worden.

Gelukkig zijn Marloes en ik zo op elkaar ingespeeld dat ik die ruimte direct van haar kreeg om de Stichting even los te laten. Om even niet na te hoeven denken over werk en alles wat daarbij komt kijken. Ook thuis kreeg ik ruimte om het er even te laten zijn. Dat allemaal bij elkaar maakte dat ik snel tot mijn gevoel kon komen en tot het besef kwam wat ik nodig heb in deze rare tijd.

Van nature ben ik iemand die graag controle heeft, loslaten vind ik moeilijk en mijn hoofd staat nooit stil. Deze hele corona crisis dwingt mij om die controle even te laten voor wat het is. Om de grip op dingen los te laten en mijn hoofd tot stilstand te laten komen.

Voor mij is de oplossing om even niet te veel op mijn telefoon te zitten. Even uit contact met de hele wereld via social media. Even niet 100 keer per dag het nieuws lezen en de prikkels die dat allemaal met zich meebrengt te moeten verwerken.

Gewoon zijn! In het hier en in het nu. Meegaan in het ritme van onze dochter. En de momenten die ik voor mijzelf kan pakken, niet vol te proppen met werk maar met creativiteit en stilte.

Tijdens de herstelprogramma's luisteren we heel goed naar wat de vrouwen vertellen en spelen we hierop in. Het is nu tijd om dat ook even op mezelf toe te passen.

Met de vrouwen houden we op allerlei manieren contact en dat is fijn. Ook geven wij aan dat het voor ons ook moeilijk is. Dit verbindt ons met de vrouwen en die kwetsbaarheid maakt dar de vrouwen zich veilig voelen om ook hun verhaal met ons te delen.

Vandaag vieren we hier thuis mijn mini verjaardag met ons gezin. Dat we morgen geen feestje kunnen vieren voor onze dochter vind ik zuur. Natuurlijk zijn er veel belangrijkere dingen als gezondheid en veiligheid, toch baal ik ervan!

Haar geboorte was de dag dat ik bijna het leven verliet, haar eerste feestje was voor mij een dag met veeeeeel te veel prikkels en dit keer keek ik er echt enorm naar uit.

Als deze rare tijd voorbij is geven we haar alsnog een mooie dag met al onze lieve vrienden en familie. Tot die tijd hangen we gewoon elke dag zelf de slingers op.

Eten jullie vandaag en morgen allemaal lekker een taartje? Gewoon omdat wij jarig zijn? En omdat we er toch de komende tijd zelf wat van moeten maken...

Liefs Ivanka

De komende tijd zullen er meerdere vrouwen hun verhaal delen op onze blog. Lees je mee?

Wil jij ook graag jou verhaal delen in tijden van corona? Wil jij graag vertellen hoe jij omgaat met deze uitdagende situatie? Laat het ons even weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

0 keer bekeken