Kelly en Corona...

Ja! Man wat vind ik dat lekker, kinderen op bed, 25 graden en eentje op vrijdagavond. Ik drink namelijk zelden, niet nodig want ik vind mezelf leuk zó!

Maar goed voortaan maar desperado’s, de leukigheid van Corona is er wel een beetje af voorlopig. Maar dan niet die desperado van The Eagles hoor... been there done that.


Desperado why don’t you come to your senses?

You been out Ridin’ fences for so long now

Oh you’re a hard one

But I know that you got your reasons

These things that are pleasin’ you

Can hurt you somehow


Ja The Eagles, zet deze aan en ze begint te waterlanden hoor.

Wanneer niet eigenlijk, sinds ik onze tweede dochter heb is er geen houwen aan. Als er op tv een kuikentje uit z’n nest valt, zieke mensen, geweld, bestolen oudere of mensen die het psychisch zwaar hebben.

Maar ik dwaal af, ook zo’n ding waar ik niet meer omheen kan...

Corona ging dit over..


Zal me eerst eens voorstellen, Kelly, 31 jaar en woon met met mijn vriend (nog steeds niet getrouwd na 11jaar... hint bró) twee dochters van 4 en 2 en onze hond In Driebergen.

In het dagelijks leven werk ik 34 uur als praktijkmanager in een tandartspraktijk en man man wat vind ik dat leuk!

En voor iemand die allergisch voor bacteries is, is dat best vreemd. Ze ligge doar allemoal te legge met hun waf open, vies Heuj!


Maar goed nu dus thuis met de meisjes en we houden er een ritme in, dat moet ook anders loopt alles in de soep. Letterlijk, want op ongeorganiseerde *piep* dagen maak ik dan namelijk altijd soep.

Op dit moment werk ik 2 ochtenden in de praktijk, even bijkomen. Want die kids zijn heerlijk, lief, de beste, geen straf, maar man... wist je dat er vrouwen zijn die er bewust voor kiezen? Thuis zijn, de hele dag, met hun kroost. Respect! Diepe buiging! Ze tuigen me af die twee! Nogmaals heerlijk hoor, maar ik ben zo gemaakt om te werken en volwassenen te spreken!


Om me heen zie ik iedereen lekker handwerken, wasjes doen.. want ja je hebt nu tijd he? Eeeeuh excuse me?! Ben drukker dan anders, heb juist geen idee waar ik de tijd vandaan moet halen. Echt juffies van de opvang en op onze fijne vrije school, bedankt voor wie jullie zijn en wat jullie doen. Ik blij toch niet voor de PABO gekozen heb, dat was een partijtje uit de hand gelopen hoor ;-)


Maar....

Uit die tandartspraktijk ken ik Ivanka, lieve fijne schat! Mijn collega was ze voor mijn gevoel maar heel even, mijn vriendin werd ze namelijk in een oogwenk. Veel overeenkomsten in het verloop van ons leven, controle freaks van hier tot aan... een gezonde dosis humor en beide bikkelen tot we erbij neervielen. Altijd hard voor onszelf en ja soms ook voor een ander. Toen nog dus hè. En daar ging het mis, of goed, of goed mis. Dat is maar net hoe je dat bekijkt.


Mijn tweede Zwangerschap was met hyperemesis gravidarum, het spugen stopte een uur na m’n bevalling. We hadden toen al een kindje van 1, mijn vriend moest gewoon werken en m’n moeder woont in België... Dat hele recept bleek dus een goede basis voor een postnatale depressie. Al kun je wel zeggen dat die tijdens mijn zwangerschap al begon natuurlijk. Zonder hulp van die lieve Ivankie had ik het niet doorstaan zoals ik deed.

Ik vond goede hulp in een psycholoog had de beste ARBO arts ever en een haptonoom.

En zie hier... 1 hele nieuwe kelly.


En nu? heb ik ergens geen zin in, doe ik het niet. Ongevraagd advies? Ik bedank je hartelijk. Mijn keuzes zijn met een reden gemaakt en ben je het er niet mee eens, das ook helemaal prima!

Heb ik veel liefde te geven? ja nou en of! Wie kan er een knuffel gebruiken ;-) ???

Het belangrijkste is dat ik er tegenwoordig ook nog voor open sta om ze te ontvangen. Douze points pour moi.


En dat controle willen houden over alles?

Ook dat heb ik nu onder controle, al een paar jaar eigenlijk. De kopjes staan nog op tafel thuis voor evt een tweede bakkie, kids kunnen rustig spelen en niet iedereen wordt meer met een woeste blik verzocht zijn schoenen uit te doen... Ook het elke dag 10km moeten hardlopen is eruit en eten doe ik tegenwoordig graag, vaak, veel. Het smaakt me nog ook zonder elke ochtend op een weegschaal te moeten kijken.

Sjezus was een lastig meisje was ik eigenlijk Haha!


Maar goed, terug naar die levensloop want daar kwam Ivankie aan, spugen spugen spugen en bleek 16 weken zwanger. What the... na-aper! Alles leuk maar dit hadden onze ying yang yong verbintenissen in het leven toch wel even kunnen overslaan.

Ik wist al wat Ivanka te wachten zou staan met het spugen, en daar bovenop kwam ook nog een helse bevalling (nog tranen in m’n ogen als ik bedenk hoe ze erbij lag..)


Maar goed zonder de geboorte van die lieve Fauve, had Ivanka Marloes niet op deze manier leren kennen en was Stichting Creatief Herstel niet geboren dus mensen... de groeten van onze Johan weer...


Maar goed... Er werd naar mijn link met Creatief Herstel gevraagd... (gaan we weer)

Nou zij zijn alles dat ik nodig had gehad. Ik kon nergens heen voor m’n gevoel want niemand snapt je, werken is één grote bom aan prikkels. En de bank was mij ook flink zat na 11 maanden. En anders die naast mij op de bank wel ;-)


Doordat ik zelf overloop van creatieve spinnenwebben weet ik hoe goed dat helpt tijdens je herstelproces naast het reguliere/alternatieve traject. Ik had het zó nodig gehad ergens heen te kunnen en m’n verhaal te kunnen doen, knuffel, kopje thee en gewoon doen wat je fijn vindt of dat weer te her-ontdekken. Daarom ben ik groot bewonderaar van Marloes en Ivanka; trots op jullie! Werkboeken, workshops, luisterend oor, zelf gezinnen en wat te verkauwen (gehad) Jullie zijn zo nodig en ik gun elke vrouw met wat voor mentale uitdaging dan ook een plekje bij Stichting Creatief Herstel.Liefs kelly op insta ook wel Reinenbep

Daar kan ik trouwens ook nog wat leuks over vertellen, dat ging als volgt


Nee grapje ;-)
De komende tijd zullen er meerdere vrouwen hun verhaal delen op onze blog. Lees je mee?

Wil jij ook graag jou verhaal delen in tijden van corona? Wil jij graag vertellen hoe jij omgaat met deze uitdagende situatie? Laat het ons even weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is.


57 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven