Low budget hulp bij herstellen.

Het herstellen van psychische klachten is al lastig genoeg, maar vaak kost het ook nog veel geld. Therapie bij de GGZ wordt vaak vergoed maar als je extra hulp of ondersteuning wilt dan zijn er vaak kosten. En laat nou niet iedereen een ruime portemonnee hebben. Mensen met psychische klachten zijn soms al lang uit de running. In de ziektewet terecht gekomen of zelfs de bijstand. En dan is elke euro er een teveel. Wij delen hier een aantal tips over hoe je low budget extra hulp kunt vinden.De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging voor en door mensen met een depressie en hun naasten. Ze hebben diverse support groepen én een digitale community waarbij je anoniem je verhaal kan delen.


Klik hier voor meer informatie.
Op verschillende plekken in Nederland zijn er maatschappelijke initiatieven of inloophuizen. In Zeist hebben we bijvoorbeeld Steunpunt GGZ Zeist. Het Steunpunt GGZ Zeist is een onafhankelijke, laagdrempelige organisatie, die cliëntondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, hun omgeving en aan statushouders. Ze hebben elke week spreekuur voor clientenondersteuning en deze is onafhankelijk en kosteloos. Kun jij wel wat hulp gebruiken kijk dan eens bij jou in de buurt of er zo iets bestaat.


Klik hier voor meer informatie over Steunpunt GGZ Zeist.

Op Facebook zijn diverse wandelgroepen te vinden. Vind je het fijn om te wandelen of kun je wel wat aanmoediging gebruiken kijk dan eens voor een wandelgroep in de buurt. Wie weet zijn er wel supportgroepen die ook samen wandelen.
Elke woensdagavond organiseren wij een creatieve zoom. Online samen komen, gezellig kletsen en lekker creatief zijn. Alle vrouwen die samen komen hebben een rugzak en weten hoe moeilijk het leven soms kan zijn. Je bent nooit teveel en als je je hart wilt luchten dan is daar ruimte voor.


Er zijn geen kosten aan verbonden. Wat heb je nodig? Iets creatiefs om te doen en jezelf. That's it! ​ Kopieer onderstaande link en plak deze in je browser en hij opent gelijk de zoomsessie.

https://us02web.zoom.us/j/86351740409En tot slot: ons creatieve herstelprogramma is een hele goede low budget optie. De kosten voor ons programma zijn €250,- voor 12 weken programma. Dit is eventueel in termijnen te betalen. Ontvang je een bijstandsuitkering? De sociale dienst in Zeist vergoed deze kosten. Wellicht kan dat ook in jouw woonplaats. En tot slot: mocht je het echt niet kunnen betalen en er is geen potje waar je steun aan kan vragen? Neem dan contact met ons op. Want geld mag nooit een reden zijn dat je niet bij ons kan starten.


Meld je hier aan voor ons programma

92 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven