Wat corona met Linda doet...

Mijn naam is Linda, ik ben 49 jaar, getrouwd met Richard (55) en we hebben een dochter Fleur van 6.

In juni 2019 zag ik de advertentie van Stichting Creatief Herstel als een soort lichtpunt in mijn leven op mijn Facebook tijdlijn voorbij komen. Ik voelde gelijk dat dit voor mij zou zijn, zeker op het dieptepunt waarin ik mij toen mentaal begaf en heb een mail geschreven waarin ik mijn situatie vertelde en dat ik het heel spannend vond om contact met ze op te nemen.

Wat Corona mij brengt:

Deze coronacrisis heeft mij tot rust gebracht, wat voelde voor mij als iets ouds en bekends. Voordat Fleur geboren werd woonde ik altijd de warme maanden op de camping, alleen in alle rust (Richard woonde thuis en zagen we elkaar de weekenden) alleen zijn met mijn gedachten en vele ideeën.

Ik kan nu bijvoorbeeld heel erg genieten van de stressloze ochtenden om op tijd op school te komen en de avonden waarop een uurtje later slapen gaan geen halszaak is. Ook is het zo dat Richard in een vitaal beroep werkt en dus niet de hele dag thuis is, we samen met de buren de kinderen opvangen. Dan weer bij hun, dan weer bij ons. Een super regeling omdat we zo toch ook aan onze eigen tijd komen.

Wat er anders is nu na het programma van Creatief Herstel, is dat ik nu wel met mijn ideeën aan de slag ga. Voor ik bij de stichting kwam en het programma doorliep waren al mijn ideeën en hobby’s altijd een droom, alle spullen in huis, achter zovele bergen negatieve gedachten. Nu weet ik heel vaak deze gedachten kronkels aan de kant te slaan en te beginnen aan een hobby. Het is inmiddels zelfs zo uit de hand gelopen dat ik kaartjes heb gemaakt welke hobby ik die dag zal gaan doen.

Eenmaal aan de gang met dat wat je rust in je hoofd geeft maakt me ook zoveel positiever in mijn hoofd en geeft me goede zin in de dag.

Als ik er op die manier naar kijk is dit dus iets heel fijns, maar voor mij is dit ook zeker een stap terug in mijn weg om naar buiten te treden en in contact te zijn met mensen op een goede manier. Om me echt in contact te voelen is erg moeilijk voor mij, me echt over te geven aan het gevoel dat het contact zal blijven bestaan ook na een fout van mij (een niet uitgesproken afkeuring 9 van de 10 keer in mijn hoofd) en het écht te voelen.

Ik weet ook dat op bepaalde vlakken in een luxepositie zit. Fleur zit in groep 2 en dat betekend slechts 1 vrijblijvende challenge per dag en geen enorme hoeveelheid huiswerk. Een ander geluk is dat haar beste vriendinnetje ook in haar groep zit en hiernaast woont. Dit maakt voor mijn gevoel dat Fleur er niet heel veel van merkt. We zijn ook geen ouders die haar bezig houden. Ze zit niet op clubjes en we hebben geen vaste patronen in weekenden.

Hoe ik mijn dagen nu doorbreng is zoals Fleur dat eigenlijk regelt. Staat ze op dan sta ik ook op of kijkt ze nog even iPad in bed. Gaat ze naar de buren dan heb ik even rust. Is ze hier en de buurkindjes zijn ook hier dan probeer ik wat te naaien. Wanneer de buurvrouw een bakkie komt doen gezellig even kletsen of we gaan even naar hun toe.

We lunchen samen met de buren of als de mannen thuis zijn ook wel apart, net hoe het loopt. Niks moet en alles mag. Van de andere hobby’s komt nog niet veel. Op het moment alleen overdag achter de naaimachine en in de avond borduren. Ik heb daar ook vrede mee. Natuurlijk denk ik wel eens aan dat ik wil stippen, wil miniatuurbouwen of houtbranden maar met kinderen in de buurt is dat voor mij nu even geen optie.

Tip:

De enige tip die ik, als toch bevoorrecht mens, zou willen geven is. Leef in het moment, geniet van dat wat je blij maakt en maak het beste van de situatie voor het gezin.

Liefs... Linda

De komende tijd zullen er meerdere vrouwen hun verhaal delen op onze blog. Lees je mee?

Wil jij ook graag jou verhaal delen in tijden van corona? Wil jij graag vertellen hoe jij omgaat met deze uitdagende situatie? Laat het ons even weten, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

33 keer bekeken

Creatief herstelprogramma voor vrouwen in de regio Utrecht.